Országjárással ünnepli alapítása tizenötödik évfordulóját a Magyar Katolikus Rádió

Idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Magyar Katolikus Rádió (MKR).

Az erről szóló sajtótájékoztatón Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, az MKR vezérigazgatója beszélt a rádió küldetéséről és az elmúlt másfél évtizedről. A főpásztor elmondta: az alapító Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szándéka az volt, hogy a rádió segítségével elérje azokat, akik katolikusnak vallják magukat, de nincs rendszeres, heti kapcsolatuk az Egyházzal. A székesfehérvári megyéspüspök arról is beszélt, hogy az országot járva azt tapasztalja: mostanra szellemi-lelki eligazodási ponttá vált a katolikus rádió a rendszeres hallgatók számára.

A rádió jelenleg 20 analóg FM-frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170 ezer főt. A hallgatók köre bővülhet, néhány héten belül megjelenik a rádió új, innovatív mobiltelefon-alkalmazása is.

A jubileumi ünnepi rendezvénysorozat keretein belül a fővárosban, valamint hat vidéki helyszínen tartanak rendezvényeket a Magyar Katolikus Rádió alapításának 15. évfordulója alkalmából. A jubileumi rendezvényeken neves helyi művészek, zenészek lépnek fel, és természetesen a rádió munkatársaival is találkozhat a közönség. Budapesten a Szent István-bazilikában június 4-én 17.30-kor kezdődik az ünnepség; ezt követően, 18 órától Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutat be szentmisét.

Forrás: magyarkurir.hu