Évforduló

A Magyar Katolikus Rádió, mely az ország 20 településén és környékén idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját. Rádiónkat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Közszolgálati műsorstruktúránkkal segítünk eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállalunk a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében. 

A jubileum alkalmából az év folyamán Pécsett, Kalocsán, Sopronban, Veszprémben, Vácott és Debrecenben találkozhatnak velünk és ünnepi műsorunkkal. Budapesten, a Szent István Bazilikában 2019. június 4-én, 17.30 perctől várjuk Önöket ünnepi műsorral és szentmisével, amit Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutat be.

Nemsokára nyilvánosan is bemutatjuk azt az innovatív mobiltelefon-alkalmazást, amelynek segítségével nemcsak a rádió műsorát hallgathatják, hanem archívumát is böngészhetik a hallgatók 6 hónapra visszamenőleg, hangjátékokat vásárolhatnak a webboltban, híreket olvashatnak, vagy akár egyetlen gombnyomással meghallgathatják az aznapi szentmise-közvetítést.