25 éves a Vörösmarty Rádió

Jubileumát ünnepelte a székesfehérvári Vörösmarty Rádió. Az adó idén lett 25 esztendős, a kerek évforduló kapcsán azonban kiderült, hogy története egészen 1956-ig nyúlik vissza. A rádió elődje akkor szólalt meg először, ám akkor a szovjet és az ávós lövedékek miatt megszűnt a működése. A forradalom alatt viszont az egyik legfontosabb információs fórumként működött az Új Fehérvár újság mellett.

A 38 év hallgatás miatt nem lehetett a forradalmi rádió jogutódjának nevezni az 1994-ben, a Kodolányi János Főiskola által indított Vörösmarty Rádiót, amely közszolgálati és oktató adóként kezdte működését.

Van olyan munkatárs, aki a kezdetektől a csatornánál dolgozik, és sok ismert rádiós szakembert is kineveltek a Vörösmartynál. 

– Nehéz egy médiumnak ilyen hosszú ideig fennmaradnia, de a Vörösmarty Rádió erre képes volt, és bízom benne, hogy legalább még egy emberöltő ideig meglesz a lehetősége, amit idén öt évre biztosíthat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság – mondta a Vörösmarty Rádió 25. évfordulóján Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum igazgatója.